Pożywne danie jednogarnkowe, ulubione mojego męża pod warunkiem, że jest dużo żeberek a kapusta jest tylko dodatkiem :)
Składniki:
1 kg w miarę chudych żeberek
1 kg kiszonej kapusty
2 cebule pokrojone w talarki
4 ząbki czosnku posiekane
3 ziemniaki pokrojone w kostkę
przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe
kilka suszonych grzybów
Żeberka w kiszonej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żeberka pokroić w małe części, przysmażyć na patelni z małą ilością oleju.
Kiszoną kapustę jeżeli bardzo kwaśna to przepłukać, następnie pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka, dodać cebulę, czosnek, ziemniaki i grzyby. Zalać wodą.
Dodać żeberka, przyprawić i niech się gotuje aż do miękkości kapusty.
Komentarze