Żeberka w kiszonej kapuście

5 (190 ocen)

Pożywne danie jednogarnkowe, ulubione mojego męża pod warunkiem, że jest dużo żeberek a kapusta jest tylko dodatkiem :)

Składniki:

  • 1 kg w miarę chudych żeberek
    1 kg kiszonej kapusty
    2 cebule pokrojone w talarki
    4 ząbki czosnku posiekane
    3 ziemniaki pokrojone w kostkę
    przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe
    kilka suszonych grzybów
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak Dania główne

Żeberka w kiszonej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1sbe10h 1. Żeberka pokroić w małe części, przysmażyć na patelni z małą ilością oleju.
    Kiszoną kapustę jeżeli bardzo kwaśna to przepłukać, następnie pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka, dodać cebulę, czosnek, ziemniaki i grzyby. Zalać wodą.
    Dodać żeberka, przyprawić i niech się gotuje aż do miękkości kapusty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować