Zapiekany szpinak pod pierzynką sera mozzarella

4.5 (157 ocen)

  • 30 min

Polecam wszystkim fanom szpinaku

  • 30 min

Składniki:

  • * 1 opakowanie szpinaku; 450 g ( liście )
    * 1 opakowanie sera mozzarella
    * garść sera żółtego
    * 1 jajo
    * bazylia, pieprz, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Zapiekany szpinak pod pierzynką sera mozzarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak należy rozmrozić i poddusić 10 min - dodać przyprawy, jajo ser żółty i wymieszać. Tak powstałą masę przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Na wierzch wyłożyć pokrojony w plastry ser mozzarella. Zapiec w piekarniku 180 st około 20 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Ser żółty Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować