"wielkanocne muffinki z białą kiełbasą i pastą jajeczną" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE:
Ciasto: cebule obieramy, kroimy z kostke i podsmazamy ze świeżym ogorkiem również pokrojonym w kostke. Reszte składników ciasta wrzucamy do miski, kolejność jest obojetna i mieszamy łyzka az do uzyskania jednolitej masy, nastepnie dodajemy usmażony ogórek z cebula i ciasto mamy gotowe.
Blache do muffinek wykladamy papilotkami i wypełniamy je do ¾ wysokości foremki. Nastepnie biała kiełbase i ogorka kiszonego kroimy w grubsze plastry. Do każdej foremki wkladamy w srodek po plasterku bialej kiełbasy i na wierzch plasterek ogórka kiszonego. I kazda muffinke zalewamy odrobina ciasta. Muf finki pieczemy w temp 200 stopni ok. 15-20min. Kiedy babeczki sajuż ładnie zarumienione wyciagamy i kładziemy na wierzch każdej babeczki po małym plasterku żółtego sera sera i wkładamy do piekarnika na pol minutki aby serek się lekko rozpuścił .
Pasta jajeczna: jajka , serek, jogurt i przyprawy mieszamy az do uzyskania gładkiej konsystencji i pasta gotowa.
DO POPICIA POLECAM BARSZCZ BIAŁY!!
Komentarze