SAKIEWKI RYBNE ZE SZPINAKIEM I SEREM

0 (0 ocen)

  • 40 min

WSPANIAŁY POMYSŁ NA PRZYJECIE LUB KOLACJE!!

  • 40 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    - 6 filetow soli
    -1 szklanka mąki
    - 2 op ciasta francuskiego
    - serek topiony lub ser feta
    - szpinak(może być mrozony)
    - peczek koperku
    - 1 łyzka smietany 12%
    - 1 cebula
    - sól ,pieprz, przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Ryba

Sakiewki rybne ze szpinakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    Filety moga być z dowolnej ryby, ja mialam sole. Fileciki delikatnie opruszamy przyprawa uniwersalna i pieprzem, obtaczamy w mace i smażymy delikatnie z jednej i drugiej strony. Odstawiamy do ostygniecia. Cebule pokroic w kostke i zeszklic na patelni, dodac szpinak i pokrojony koperek oraz sol i pieprz do smaku. Dusic pod przykryciem pare minut , nastepnie zestawic z ognia i dodac śmietane i wymieszac. Odstawic do ostygniecia. Ciast francuskie kroimy każdy płat na 6 równych kawałkow. Ser feta lub serek topiony kroimy na 12 kawałkow. Filety dzielimy tak, aby było 12 kawałków. Teraz można robic sakiewki: ciasto franciskie+szpinak+ser+ryba i zawijamy ciasto w sakiewki. Chwytamy ciasto za przeciwlegle rogi i sklejamy je, nastepne rogi tak samo. Kazda szczeline w ciescie także sklejamy aby nie wypłynął szpinak ani serek. Pieczemy w temp 180 stopni ok. 15-20minut Az się sakiewki zarumienia i gotowe! Smacznego. !! blache warto wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarowac olejem aby sakiewki łatwo odchodzily od blachy. SMACZNEGO!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Feta Ryby Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować