Wielkanocne koszyczki z galaretką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Winogron obtoczony w kremie kajmakowym i wiórkach kokosowych, wyglądają jak rafaello i mają podniebny smak. Koszyczki idealne na Wielkanoc lub deser

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże jabłka
    1 galaretka leśna lub ( inne smaki )

    do dekoracji:
    winogron lub cukierki jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Wielkanocne koszyczki z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jabłka umyć przekroić na połówki. 2 połówki jabłek wydrążyć miąższ, po brzegach zostawić ok 0,5 cm miąższu. Z drugiej połówki wyciąć pałączki koszyczka.
    2. Galaretkę rozpuści w gorącej wodzie wymieszać i zalać gorącą galaretką połówki jabłek. Odstawić do stężenia galaretki.
    3. Wierzch galaretki udekorować winogronami lub bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować