Botwinka z ziemniaczkami i makaronem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna i sycąca zupa z dodatkiem makaronu.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 udko z kurczaka
    kostka wieprzowa
    25 dag włoszczyzny
    2 l wody
    sól,
    3 buraczki
    kwasek cytrynowy
    garść makaronu ( muszelki )
    100 g śmietany
    3-4 ziemniaki
    1 łyżka siekanej zieleniny ( koperek, szczypiorek, natka)

Botwinka z ziemniaczkami i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mięsa i włoszczyzny ugotować wywar. Buraczki opłukać pod bieżącą wodą, obrać, pokroić w plasterki i wrzucić do wywaru.
  • 2. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i makaron. Gotować do miękkości. Mięso pokroić w kostkę i dodać do zupy.
  • 3. Przyprawić do smaku solą, kwaskiem cytrynowym. Dodać zieleninę i zatrzepać śmietaną. Podawać na gorąco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy