Wątróbka z cydrem i jabłkami

4.5 (197 ocen)

Dla wielbicieli wątróbki drobiowej ,ciekawa nuta cydru i jabłek

Składniki:

  • 50 dkg wątróbki drobiowej
    100 ml cydru
    2 cebule
    2 jabłka
    mąka pszenna
    olej
    świeżo mielony pieprz
    sól morska
    majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka z cydrem i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wątróbkę dokładnie oczyszczamy z wszystkich błon i żył. Obtaczamy w mące.
    Jabłka myjemy i kroimy na ćwiartki ze skórką.
    Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę, posypując ją solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
    Gdy się zeszkli zdejmujemy z patelni na miseczkę.
    Na patelnię wkładamy cząstki jabłek i chwilę dusimy, posypujemy majerankiem.
    Na olej wkładamy wątróbkę i obsmażamy ze wszystkich stron. Gdy się dobrze zrumieni przykrywamy patelnię na 3 minuty i zmniejszamy ogień.
    Wątróbkę zdejmujemy z patelni.
    Na patelnię wlewamy cydr i redukujemy do połowy płynu i wkładamy wątróbkę , cebulę i jabłka. Mieszamy , aby połączyły się smaki .
    Wszystko doprawiamy jeszcze solą morską i świeżo mielonym pieprzem



Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cydr Jabłka Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować