Tradycyjna zapiekanka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Mój smak dzieciństwa, zapiekanka z pieczarkami i serem.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 krótkie bagietki
    1/2 kg pieczarek
    1 posiekana cebula
    Masło
    Oliwa z oliwek
    Sól, pieprz
    Tarta mozarella
    Natka pietruszki
    Papier do pieczenia
    Dodatkowo:
    Ketchup
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Zapiekanki Ser

Tradycyjna zapiekanka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić drobno. Na patelni rozgrzać masło z odrobiną oliwy, dodać cebulę i podsmażyć, po 4 minutach wrzucić pieczarki i jeśli trzeba jeszcze odrobinę masła. Podsmażyć, aż pieczarki odparują, przyprawić wg uznania. Bagietki przekroić wzdłuż, wydrążyć góry, aby powstały takie łódeczki. Na blasze rozłożyć papier do pieczenia (wcześniej można go zgnieść, jest wtedy bardziej elastyczny), piekarnik nagrzać do 180 stopni. Bułki podpiec 4 minuty, wyjąć i wyłożyć na każdą pieczarki, posypać obficie mozarellą i zapiec aż ser ładnie się zarumieni.
    Gotowe zapiekanki posypać natką pietruszki. Podawać z ketchupem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować