Tort wiosenny

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

tort wiosenny, kinderparty

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 5 sztuk
    - cukier: 10 łyżek
    - mąka: 5 łyżek
    - mąka ziemniaczana: 5 łyżek
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - olej: 2 łyżki
    - kremówka: 200 mililitrów
    - fix do kremówki: 1 sztuka
    - truskawki: 20 sztuk
    - lukier plastyczny różowy: 0.5 kilograma
    - kwiatki z opłatków lub cukrowe: 12 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort wiosenny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić schłodzone białka z cukrem. Dodawać po jednym żółtku mieszając. Delikatnie mieszać dalej dodając przesiane z proszkiem mąki i olej. Piec ciasto 25-30 min. w 180st. Upieczony biszkopt pozostawić w piekarniku, a potem wyjąć i odstawić do schłodzenia. Przekroić biszkopt na dwie lub trzy części. Przekładać kremówką i truskawkami. Na wierzch nałożyć lukier plastyczny i ozdobić wierzch. Kwiatki można kupić gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (199 ocen)

Tort truskawkowy

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

image-2axe2ub

To może cię zainteresować