Wiosenny tort chlebowy

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Hit Przepis dnia
  • 30 min

Tort chlebowy z nowalijkami, pastą twarogową z brokuła i jajkami. Pyszny i bardzo efektowny, polecam.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    6 - 8 kromek chleba tostowego, razowego
    1/2 brokuła ugotowanego na parze
    2 łyżki śmietany 18 %
    4 jajka ugotowane na twardo
    200 g kremowego twarożku
    2 ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę
    4 plastry pieczonego pasztetu
    sól, pieprz do smaku
    majonez
    1 ogórek wężowaty
    liście sałaty, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, oliwki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Jajko Twarożek

Wiosenny tort chlebowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-21qmj0c 1. Obrane jajka przekładamy do miski, dodajemy 1 łyżkę majonezu, sól, pieprz i rozgniatamy widelcem na papkę. Dodajemy ogórka konserwowego, mieszamy.
    Brokuł łączymy z twarożkiem, śmietaną i przyprawami, ugniatamy na papkę.
    Kromki chleba kładziemy na desce, ( 2-3 równo koło siebie ) rozkładamy pierwszą pastę z brokuła, przykrywamy następnymi kromkami, lekko je dociskając. Następnie rozsmarowujemy pastę z jajka i ponownie chleb.
  • image-0xd8aw5 2. Na wierzch układamy plastry pasztetu. Cały tort chlebowy smarujemy majonezem i zaczynamy dekorować.
    Na boki tortu przyklejamy plastry ogórka i sałatę. Górę dekorujemy talarkami rzodkiewek, oliwek, czerwoną cebulą i kiełkami.
  • image-12gm6fs 3. Tort chłodzimy w lodówce około 2 godzin. Kroimy grube plastry i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować