Wiosenny tort chlebowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrane jajka przekładamy do miski, dodajemy 1 łyżkę majonezu, sól, pieprz i rozgniatamy widelcem na papkę. Dodajemy ogórka konserwowego, mieszamy.
Brokuł łączymy z twarożkiem, śmietaną i przyprawami, ugniatamy na papkę.
Kromki chleba kładziemy na desce, ( 2-3 równo koło siebie ) rozkładamy pierwszą pastę z brokuła, przykrywamy następnymi kromkami, lekko je dociskając. Następnie rozsmarowujemy pastę z jajka i ponownie chleb.
2.Na wierzch układamy plastry pasztetu. Cały tort chlebowy smarujemy majonezem i zaczynamy dekorować.
Na boki tortu przyklejamy plastry ogórka i sałatę. Górę dekorujemy talarkami rzodkiewek, oliwek, czerwoną cebulą i kiełkami.
3.Tort chłodzimy w lodówce około 2 godzin. Kroimy grube plastry i podajemy.
Komentarze