Tort malinowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Podałam go na przyjęciu, które odbyło się z okazji chrztu mojej córeczki Natalii. Goście byli nim zachwyceni.

Składniki:

  • Biszkopt: 8 jajek
    ● 1/2 szkl. mąki tortowej
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 2 łyżki oleju
    ● szkl. cukru kryształu
    Krem I: 1/2 l mleka
    ● budyń śmietankowy
    ● 1 szkl. cukru pudru
    ● kilka kropel olejku arakowego
    ● żółtko
    ● niebieski barwnik
    ● kostka masła
    Krem II: 2 żółtka
    ● 2 łyżeczki cukru waniliowego
    ● kostka masła
    ● 2 szkl. cukru pudru
    ● 3 serki homogenizowane waniliowe
    Krem III: budyń waniliowy
    ● 1/2 l mleka
    ● 2 żółtka
    ● kostka margaryny
    ● 2 szkl. cukru pudru
    ● kilka kropel olejku waniliowego
    ● 1 szkl. malin
    Oraz: 1 szkl. soku z malin
    ● płatki migdałów
    ● lukrowe kwiatki
    ● pisaki spożywcze
    ● perełki cukrowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka
    ubijamy z cukrem.
    Mieszamy z żółtkami,
    olejem, mąką i proszkiem.
    Pieczemy ok. 35 minut w 180 °C. Studzimy
    i przekrawamy na 3 placki.
  • 2. Krem I: budyń gotujemy na
    mleku, studzimy. Ucieramy
    z masłem, a potem z resztą
    składników. Schładzamy.
  • 3. Krem II: masło ucieramy
    z cukrami i resztą składników,
    schładzamy. Krem III: budyń
    gotujemy na mleku, studzimy.
    Ucieramy z margaryną i resztą
    składników. Dodajemy owoce.
  • 4. Placki nasączamy sokiem
    z malin. Spód smarujemy kremem
    II, przykrywamy plackiem,
    smarujemy kremem III, przykrywamy.
    Wierzch i boki tortu smarujemy
    kremem I. Dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować