Torcik piernikowy w białej czekoladzie

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Przepis jest skomponowany z wlasnych doswiadczen i pomyslow na idealne ciasto, przypominajace w smaku troche swiąt Bożego Narodzenia jednocześnie pozwalając nam sie cieszyć zwykłym dniem.

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - cukier: 1.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - mleko 3,2%: 0.5 szklanki
    - olej: 0.5 szklanki
    - kakao: 2 łyżki
    - soda: 1 łyżeczka
    - przyprawa do piernika: 1 sztuka

    - budyń śmietankowy: 1 sztuka
    - mleko: 2 szklanki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - kostka margaryny: 1 sztuka

    - polewa z białej czekolady: 1 sztuka
    - wiórki czekoladowe: 4 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik piernikowy w białej czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przesiać make z proszkiem do pieczenia do dużej miski. Dodać żółtka oraz resztę składników. Dokładnie wymieszać wszystko na gładką masę.W drugiej misce ubić na sztywną pianę z białek. Powoli dodawać ubite białka do masy, lekko mieszając. Całość włożyć do okrągłej formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, odstawić na 10minut.Wstawić do nagrzanego piekarnika (180) i piec około godziny.
  • Torcik piernikowy w białej czekoladzie 2. Ugotować budyń według przepisu korzystając z mleka i cukru. Zostawić do ostudzenia, następnie utrzeć masło i małymi porcjami dodawać budyń ciągle mieszając.
  • Torcik piernikowy w białej czekoladzie 3. Wystygnięte ciasto przełożyć na pół. W środku wysmarować kremem. Takie oto ciasto polać białą czekoladą oraz udekorować wiórkami czekoladowymi
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować