Przepis jest skomponowany z wlasnych doswiadczen i pomyslow na idealne ciasto, przypominajace w smaku troche swiąt Bożego Narodzenia jednocześnie pozwalając nam sie cieszyć zwykłym dniem.
Torcik piernikowy w białej czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przesiać make z proszkiem do pieczenia do dużej miski. Dodać żółtka oraz resztę składników. Dokładnie wymieszać wszystko na gładką masę.W drugiej misce ubić na sztywną pianę z białek. Powoli dodawać ubite białka do masy, lekko mieszając. Całość włożyć do okrągłej formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, odstawić na 10minut.Wstawić do nagrzanego piekarnika (180) i piec około godziny.
2.Ugotować budyń według przepisu korzystając z mleka i cukru. Zostawić do ostudzenia, następnie utrzeć masło i małymi porcjami dodawać budyń ciągle mieszając.
3.Wystygnięte ciasto przełożyć na pół. W środku wysmarować kremem. Takie oto ciasto polać białą czekoladą oraz udekorować wiórkami czekoladowymi
Komentarze