Churros w białej czekoladzie

0 (0 ocen)

  • 60 min

To jest dopiero rozpusta - pyszne churros zamoczone w białej czekoladzie, znikają szybciej niż się je robi. ;)

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto:

    50 g dobrej jakości masła
    szczypta soli
    2 łyżki brązowego cukru
    2 jajka i jedno żółtko
    250 g pszennej mąki
    250 ml wody
    olej do smażenia

    Dodatkowo:

    100 g białej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Churros w białej czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy szczyptę soli, masło oraz cukier.
    Doprowadzamy do wrzenia. Następnie wsypujemy przesianą mąkę i miksujemy na wysokich obrotach.

    Kiedy ciasto zrobi się jednolite ściągamy je z ognia i wbijamy jedno jajko nieustanne miksując, następnie kolejne i jedno żółtko.

    Na patelni rozgrzewamy ogień do 170 - 180 stopni.

    Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego (koniecznie materiałowego) i nakręcamy dużą gwiazdkę. Ciasto wyciskamy na gorący olej, odcinamy nożem zamoczonym w oleju.

    Odsączamy na papierowych ręcznikach.

    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i moczymy w nich churros.

    Pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia czekolady.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tłusty czwartek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować