Przepis przysłała M. Romanowska.Jestem lekarką, teraz na urlopie macierzyńskim. Mimo wielu obowiązków związanych z synkiem Jasiem odkryłam w sobie pasję do pieczenia.
1.Ciasto: jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy roztopioną ostudzoną margarynę, później resztę składników. Miksujemy.
Pieczemy w okrągłej formie ok. 50 minut w temp. 180 °C.
2.Na mleku gotujemy budyń z cukrem, a następnie, mieszając, wsypujemy galaretkę. Studzimy i łączymy z margaryną.
3.Składniki na poncz mieszamy. Wystudzone ciasto przekrawamy
w poprzek na 2 części, nasączamy ponczem i przekładamy kremem
4.Robimy polewę: do gotującej się wody dodajemy składniki.
Gotujemy 3 minuty, mieszając. Gdy przestygnie, polewamy ciasto. Wierzch dekorujemy. Ciasto wkładamy do lodówki na ok. 8 godzin.
Komentarze