Tartaletki z budyniem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę posiekaj z mąką . Dodaj żółtka, cukier puder i śmietanę zagnieć ciasto
2.Z ciasta uformuj kulę i zwiń ją w folię spożywczą. Włóż do lodówki na ok 40 minut
3.Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość ok.1 cm. Foremki wysmarowac tłuszczem i wylepiac je ciastem. Piec w 170 stopniach na złoty kolor. babeczki wyjmować gorące z form i ostudzić
4.Budyń ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
5.Jeszcze ciepły budyń wyłóż do tartaletek
6.Galaretkę rozpuść w 300 ml gorącej wody.
Truskawki umyj, osusz, usuń szypułki.
Pokrój truskawki na plasterki
7.Na tartaletkach z budyniem poukładaj kilka plasterków truskawek, zrób kleksa z dżemu. Tartaletki delikatnie polej tężejącą galaretka. Odstaw do lodówki by schłodzić.
Poozdabiaj listkiem melisy
Komentarze