Tajska zupa z cukinią

4.49 (153 ocen)

  • 35 min

Zupa o wyraźnym smaku .

  • 35 min

Składniki:

  • 200 g cukinii
    1 marchewka
    1,5 l wywaru warzywnego
    100 g fileta z kurczaka
    1 mleko kokosowe
    curry,czarny pieprz ,imbir mielony do smaku
    sól do smaku
    słodka i ostra papryka do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (153 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Tajska zupa z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wywar i dodajemy pokrojonego w kosteczkę fileta z kurczaka.
    Gotujemy go na pół miękko.

    Następnie dodajemy marchewkę i cukinię pokrojoną w kostkę .

    Zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy curry, szczyptę imbiru i obie papryki.

    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Gotujemy .
    Przed podaniem możemy posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować