Nadziane roladki z mięsa mielonego

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

roladki z mięsa mielonego wołowo - wieprzowego nadziane fetą i pomidorami.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego wołowo wieprzowego
    200 g sera fety
    2 jajka
    1 cebula biała
    czarny pieprz do smaku
    1 łyżeczka kucharka - uniwersalnego
    0,5 łyżeczki majeranku
    kiść winogrona
    kilka pomidorków koktajlowych
    kilka plastrów wędliny

Nadziane roladki z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadziane roladki 1. Mięso mielone przekładamy do miski .Dodajemy jajka ,pokrojoną drobno cebulę oraz 100 g sera feta. Doprawiamy do smaku Kucharkiem ,pieprzem i majerankiem. Wyrabiamy jednolitą masę .
  • Nadziane roladki z mięsa mielonego 2. Resztę sera kroimy w kwadraty.Posłużą nam do nadzienia roladek.
    Kształtujemy z masy mięsnej placuszki na nie układamy po jednym winogronie ,pomidorku koktajlowym i kawałku sera.
    Kształtujemy roladki .
  • Nadziane roladki z mięsa mielonego 3. Na kawałku folii aluminiowej kładziemy plaster wędliny a na nią roladkę .
  • Nadziane roladki z mięsa mielonego 4. Zwijamy w rulon ścisłe zakręcając końce folii.
    Układamy roladki do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temp 200 stopni przez 60 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy