2 filety z kurczaka
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 marchewka
1 łyżeczka kurkumy
900 ml wody
200 ml mleczka kokosowego
sos sojowy
pieprz
sól
Sposób przygotowania przepisu:
Zupa tajska
1.
Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Czosnek obrać i drobno posiekać. Cebulę oraz czosnek zeszklić na oleju. Filety z kurczaka pokroić w kostkę, a następnie dodać do cebuli i całość podsmażać. Marchewkę obrać i pokroić w półplasterki, a następnie dodać na patelnię do reszty składników i podsmażać parę minut.
2.
W garnku zagotować wodę i dodać całą zawartość patelni oraz kurkumę. Gotować aż do miękkości mięsa i marchewki. Następnie dodać mleczko kokosowe, doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem oraz solą i pogotować jeszcze parę minut. Gotową zupę posypać posiekanym szczypiorkiem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze