Szszłyki z pstrąga i warzyw

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Potrawa ta brała udział w konkursie na najlepszą potrawe z pstraga na Czerskim Święcie Pstrąga- III miejsce

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pstrągi: 1 kilogram
    - papryka czerwona słodka: 1 sztuka
    - cukinia: 1 sztuka
    - cebula: 2 sztuki
    - cytryna: 1 sztuka
    - majonez: 3 łyżki
    - chrzan: 2 łyżki
    - przyprawa do ryb: 1 łyżka
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szszłyki z pstrąga i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi oczyścić, umyć, wyfiletować. Pokroić na 2 cm kawałki. Posolić, posypać przyprawą do ryb, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 2 godziny do lodówki.
    Warzywa umyć . Paprykę pokroić w kostkę. Cebulę w talarki. Cukinię w półplasterki.
    Nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian rybę, paprykę, cukinię i cebule .Upiec szaszłyki na grillu lub w piekarniku.
    Przygotować sos. Wymieszać majonez z chrzanem. Podawać z sosem i surówkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Papryka Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować