Zupa rybna z pstrąga

4.5 (198 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na lekką zupę rybną z pstrąga. Po obfitym i ciężkim jedzeniu świątecznym taka zupa jest bardzo pożądana. Smacznego.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •2 pstrągi - ok. 500 g
    •listek laurowy
    •3 kulki ziela angielskiego
    •1/3 łyżeczki pieprzu czarnego ziarnistego
    •3 marchewki
    •pietruszka
    •kawałek selera
    •3 ząbki czosnku
    •3 łyżki masła klarowanego
    •łyżka kaszy manny
    •1/2 łyżeczki pieprzu mielonego cytrynowego
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa rybna

Zupa rybna z pstrąga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, pietruszkę, selera obrać, umyć i pokroić w zapałki. Czosnek obrać i pokroić w plasterki.

    Na patelni rozgrzać klarowane masło i lekko usmażyć plasterki czosnku. Dodać warzywa i smażyć ok 15 min. czasami przemieszać.

    Pstrągi oczyścić, umyć i włożyć do garnka z osoloną woda, listkiem , zielem, pieprzem czarnym ziarnistym. Gotować ok. 30 min na mały ogniu.

    Wywar przecedzić, a wyjęte ryby oczyścić z ości. ogona, płetw.

    Do wywaru przełożyć warzywa z patelni i dodać łyżkę kaszy manny. Gotować ok 15 min.

    Na koniec dodać mięso z pstrąga i pieprz cytrynowy, sól do smaku. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować