Szaszłyki drobiowe z warzywami

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Cieszą oko a przy tym są bardzo smaczną propozycją połączenia drobiu z warzywami, u mnie:z brokułami i marchewką.

Składniki:

  • 1 duży filet z piersi kurczaka
    6-7 różyczek brokuła
    2 marchewki
    1 jajko
    sól, pieprz
    mielona, ostra papryka
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Szaszłyki drobiowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa ugotuj 1. Marchewki oczyść, umyj, przekrój na pół i razem z różyczkami brokuła wrzuć do posolonej wody.Gotuj na pół twardo, osącz z wody, ostudź.
  • mięso rozbij tłuczkiem 2. Filet z piersi umyj, przekrój wzdłuż na pół i osusz papierowym ręcznikiem. Rozbij tłuczkiem z obu stron, oprósz mieloną papryką, solą i pieprzem.
  • filet z warzywami zwiń w roladkę 3. Na patyczki od szaszłyków nadziewaj kawałki marchewki i brokułu. Szaszłyki przekładaj na rozbite i filety i zwiń jak roladę.
  • roladki usmaż na oleju 4. Tak przygotowane szaszłyki panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Usmaż na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawaj np.z ryżem i warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować