Sos słodko kwaśny

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wyśmienicie smakuje zarówno z makaronem, jak i ryżem. Bardzo szybko się go przyrządza.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 marchewka
    - 1 cebula
    - 1 czerwona papryka
    - 500 g filetu z kurczaka lub mięsa mielonego
    - słoiczek koncentratu pomidorowego lub 200 g przecieru pomidorowego
    - 2 łyżeczki cukru
    - vegeta
    - przyprawa do gyrosa
    - 1 łyżeczka papryki słodkiej
    - 1 łyżeczka papryki ostrej
    - 2 ząbki czosnku
    - 1 łyżka mąki
    - 4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sos słodko kwaśny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę potnij na drobne słupki, zeszklij na oleju. Dodaj pokrojoną w kosteczkę cebulę. I podsmaż. Na końcu wrzuć pokrojoną paprykę i duś przez chwilkę.
  • 2. Do warzyw dodaj pokrojony w kostkę filet lub mięso mielone, podsmażaj przez chwilę.
  • 3. Wlej przecier pomidorowy, dodaj przeciśnięty czosnek i dopraw przyprawami. Opcjonalnie można zagęścić łyżką mąki roztrzepaną w słoiczku z niewielką ilością wody.
  • 4. Podawaj z makaronem lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować