Gulasz grochowy z pieczarkami i papryka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Jest to bardzo smaczny gulasz, przyrządzam go z tego co mam w lodówce. Za każdym razem smakuje wyśmienicie.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - 50 dag szynki wieprzowej
    - 30 dag fasoli jaś
    - 2 czerwone papryki
    - 25 dag pieczarek
    - 2 średniej wielkości cebule
    - 1 marchewka
    - 3 ząbki czosnku
    - 1 łyżeczka słodkiej papryki
    - 1/2 łyżeczka ostrej papryki
    - 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
    -1/2 szkl. keczupu
    --3 łyżki mąki
    - 2 liście laurowe
    - kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu
    - Vegeta, sól, pieprz
    - olej do smazenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz grochowy z pieczarkami i papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zamocz dzień wcześniej. Wymień wodę i ugotuj do miękkości z zielem angielskim, pieprzem i liśćmi laurowymi.
  • 2. Mięso pokrój w kostkę. Oprósz mąka i obsmaż na rozgrzanym oleju. Wrzuć do garnka z fasolą.
  • 3. Cebule i paprykę pokrój w piórka, pieczarki i marchewkę w plasterki, a czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do gotującej się fasoli. Wszystkie składniki zagotuj i duś na wolnym ogniu przez około 20 minut.
  • 4. Dodaj koncentrat pomidorowy, keczup. Dopraw do smaku przyprawami
  • 5. Mąkę roztrzep w słoiczku z niewielką ilością zimnej wody. Wlej do gotującego się gulaszu. Gotuj jeszcze przez chwilkę.

Porady

Możesz podać z chrupiącą bułeczką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować