Zapiekane naleśniczki w warzywnej mieszance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników przygotować naleśniki. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę, na końcu dodając olej. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor.
2.Na patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, gdy zmięknie dodać pokrojone pieczarki, a następnie mięso. Chwilkę podsmażać. Wlać bulion i dodać przecier pomidorowy. Dusić do zgęstnienia i odparowania nadmiaru wody na wolnym ogniu, doprawiając pozostałymi przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
3.Przygotowanym farszem przekładać naleśniki, zawijać i rozkroić na mniejsze kawałeczki. Układać pionowo w naczyniu żaroodpornym, jeden przy drugim. Jeśli zostanie farszu, można wyłożyć go na wierzch.
4.Warzywa obgotować przez chwilkę, odcedzić i ułożyć dookoła naleśników. Zetrzeć na wierzch ser. Zapiekać w nagrzanym do 180 st piekarniku, przez 10 min.
Komentarze