Kruche ciasto z jabłkami i karmelkami nadziewanymi spirytusem, na wierzchu polewa śmietanowa. Ciasto wyborne w smaku, a, co ważne, jego przygotowanie nie zabiera dużo czasu.
1 godz. 10 min
Składniki:
Kruchy spód:
420 g mąki pszennej
250 g margaryny
200 g cukru
3 jajka
4 łyżki śmietany 12%
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Śmietanowiec karmelkowy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę na ciasto kruche rozpuścić, dodać cukier, proszek do pieczenia, budyń i śmietanę - wymieszać. Wbić jajka i ponownie wymieszać. W końcu wsypać mąkę i utrzeć na jenolitą masę. Ciasto przełożyć do blachy (24 x 42) wyścielonej papierem do pieczenia - piec 20 min (180 - 200 st. C).
Komentarze