Smażone knedle z parówkami

4.99 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 35 min

Uczę dzieci, że jedzenia nie wolno marnować. Knedle są z ziemniaków z poprzedniego obiadu.

  • 35 min

Składniki:

  • ● 1/2 kg ugotowanych ziemniaków
    ● 5 łyżek kaszy manny
    ● 1/2 kostki zmielonego twarogu lub serka kanapkowego (z ziołami, szczypiorkiem lub papryką)
    ● żółtko
    ● 2 łyżki mąki pszennej
    ● łyżka mąki ziemn.
    ● 2 łyżki roztopionego masła
    ● sól, pieprz, zielenina
    ● 2-3 parówki
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażone knedle z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki mielimy
    lub ugniatamy na purée
    i z resztą składników
    wyrabiamy na
    gładkie ciasto. Formujemy
    małe kulki,
    lekko spłaszczamy.
  • 2. Parówki kroimy
    w kawałki i układamy
    na placuszkach. Zlepiamy. Spłaszczamy i smażymy
    z obu stron w głębokim
    oleju, aż się zrumienią.

Porady

RADY Anity Kasprzyk Knedle można też zrobić z żółtym serem lub bez farszu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować