Potrawka z parówkami

4.5 (191 ocen)

  • 20 min

Potrawkę wymyśliłam sama, zamiast tradycyjnego lecza. Bardzo nam smakowała, zrobiłam ją na ostro, ale możemy zrobić na łagodnie.

  • 20 min

Składniki:

  • - 5 cienkich parówek np. Berlinki
    - 1 duża cebula
    - 1 czerwona papryka
    - 1 mały słoik ketchupu Włocławek
    - sól, pieprz, papryka ostra lub papryka słodka
    - 1 szklanka wody
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Potrawka z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Parówki pokroić w plasterki. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać, parówki, paprykę, chwilkę smażyć, podlać 1 szklanką wody i dusić pod przykryciem 10 minut. Posolić, posypać pieprzem i papryka ostrą, dodać ketchup, wszystko wymieszać i zagotować.
    Podawać na ciepło z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować