Naleśniki z parówkami

4.5 (159 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Takie naleśniki z parówkami i serem żółtym mogę jeść codziennie,często podaję je na śniadanie lub kolację.

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe ( na 8 szt.)

    1 szklanka mąki pszennej

    1 i 1/4 mleka

    1/4 szklanki oleju

    1 jajko

    szczypta soli

    Nadzienie:

    8 parówek

    8 plasterków sera żółtego

    Dodatkowo:

    ketchup pikantny

    posiekana natka pietruszki

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Naleśniki z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy mleko, olej, wbijamy jajka i dodajemy szczyptę soli. Mieszamy wszystko za pomocą miksera. Na rozgrzanej patelni rozprowadzamy niewielką ilość ciasta i smażymy dość cienkie naleśniki. Na każdym naleśniku układamy po plasterku sera i parówkę, zwijamy dość ciasno w rulon. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty z obydwu stron. Podajemy polane z ketchupem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Natka pietruszki Parówki Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować