Śledzie z marynowaną śliwką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jest to bardzo prosta rybna przekąska ze śledzi i marynowanych śliwek z odrobiną majonezu w postaci sałatki.

  • 20 min

Składniki:

  • • 4 filety śledziowych a'la matjas w oleju
    • 1 słoiczek śliwek marynowanych
    • 1 łyżka majonezu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z marynowaną śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Filety śledziowe pokroić na 2 cm kawałki i zalać na kilka godzin lub na noc zalewą octową ze śliwek.
    • Śliwki pokroić na ćwiartki.
    • Wymieszać osączone śledzie z zalewy ze śliwkami i majonezem.

Porady

Do tej sałatki można również dodać cebulkę, która doskonale zaostrzy danie. Najlepsza następnego dnia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować