Śledzie w porach i marchewce

5 (166 ocen)

  • 20 min

szybki i prosty sposób na śledzia

  • 20 min

Składniki:

  • 4 śledzie marynowane w occie
    por biała część
    2 marchewki
    sól
    cukier pieprz
    sok z cytryny
    koperek
    natka pietruszki
    200 g śmietany
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w porach i marchewce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie obrać ze skórki jeśli są w skórce, Pora pokroić w talarki, marchewki zetrzeć na średniej tarce.

    Dodać sok z cytryny i śmietanę, doprawić solą cukrem i pieprzem, koperek i natkę posiekać drobno i dodać do warzyw, wymieszać. Śledzie zwijać w rulon i układać na wierzchu lub pokroić w kostkę i wymieszać wszystko jak sałatkę. Udekorować startą marchewką, listkami pora i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować