Śledzie po kaszubsku (w sosie pomidorowym)

4.5 (149 ocen)

  • 40 min

Pyszne, delikatne i baaardzo pomidorowe :)

  • 40 min

Składniki:

  • 3 duże matiasy
    duża cebula
    2 łyżki masła
    pół puszki krojonych pomidorów
    duża łyżka przecieru pomidorowego
    płaska łyżka słodkiej, czerwonej papryki w proszku
    3 listki laurowe
    4 goździki
    6 ziaren ziela angielskiego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie po kaszubsku (w sosie pomidorowym) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • śledzie 1. Śledzie moczymy w wodzie, kilkakrotnie wymieniając wodę.
    Cebulę kroimy we wiórki, wrzucamy na roztopione masło i smażymy, aż nieco zmięknie i zarumieni się. Studzimy.
    Śledzie, cebulę mieszamy z pomidorami, przecierem i przyprawami (sól, pieprz wedle uznania). Mieszamy i odstawiamy na jakąś godzinę do przegryzienia się smaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować