Sernik na zimno z owocami w galaretce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę agrestową rozpuścić w 400 ml wody, wlać do salaterki z owocami( po kilka sztuk z każdego rodzaju) i schłodzić, żeby dobrze się stężała.
2.Spód: Suchary rozkruszyć, wymieszać z nutellą na jednolitą masę. Wyłożyć tortownicę i schłodzić w lodówce.
3.Ubitą śmietanę połączyć z serkiem waniliowym, dodać rozpuszczone w 1 szkl. wody, lekko tężce galaretki wiśniowe. Trochę masy wyłożyć na chrupiący spód, następnie wyłożyć galaretkę z owocami z salaterki, przykryć pozostałą masą.
4.Na wierzchu ułożyć owoce, zalać galaretką o smaku owoców leśnych przygotowaną wg przepisu na opakowani. Schłodzić w lodówce.
Komentarze