sernik gotowany na herbatnikach

4.5 (184 ocen)

łatwe w przygotowaniu bardzo smaczne ciasto

Składniki:

  • 300 gram herbatników petit beurre

    1 kg zmielonego sera
    4 łyżeczki cukru waniliowego
    4 łyżeczki maki ziemniaczanej
    1 1/2 szklanki cukru
    1/2 kostki masła
    1/3 szklanki mleka
    2 żółtka
    1 jajko

    brzoskwinie w puszce, galaretka owocowa
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik gotowany na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuszczamy masło , dodajemy cukier, cukier waniliowy i ser, i jaja, wszystko razem podgrzewamy ciągle mieszając. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w mleku, dodajemy do masy serowej ciągle mieszając. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na chwilę na bok.
  • 2. blachę wykładamy herbatnikami, na które wylewamy masę. Pozostawiamy do wystygnięcia. Ciasto dekorujemy brzoskwiniami i polewamy tężejącą galaretką. Na noc zostawiamy w lodówce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować