Sernik dyniowy z mango i wanilią

0 (0 ocen)

Sernik po prostu rozpływa się w ustach, jest taki delikatny i puszysty.

Składniki:

  • 1 kg serka waniliowego z kawałkami wanilii ( w wiaderku )
    1/3 szk jogurtu naturalnego
    5 jajek
    1/4 szk cukru
    1 budyń śmietankowy
    150 g dyni hokkaido ( waga po starciu na tarce na drobnych oczkach )
    2 łyżki mango z wanilią w syropie
    1 szczypta soli
    cukier puder
    biszkopty okrągłe ( tyle aby zakryć dno tortownicy )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik dyniowy z mango i wanilią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię wymieszać z mango i wanilią. Białka jajek oddzielić od żółtek. Do białek wsypać szczyptę soli. Żółtka utrzeć do białości z cukrem, potem dodać startą dynię i mango z wanilią i wymieszać. Następnie dodać jogurt, wsypać budyń i ponownie wymieszać. Na koniec nadal miksując dodawać serek waniliowy. Z białek ubić na sztywno pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.
  • 2. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wysmarować masłem, wyłożyć biszkoptami i wylać na nie masę serową. Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą, tortownicę ustawić na kratce na drugim poziomie od dołu ( w zależności od piekarnika ) i piec przez 30 minut w 180 stopniach.
  • 3. Następnie temperaturę zmniejszyć do 150 stopni i piec jeszcze 30-40 minut. Po upieczeniu sernik zostawić przy uchylonych drzwiczkach do wystygnięcia a potem wstawić najlepiej na noc do lodówki. Przed podaniem posypać sernik cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Mango Ser biały Wanilia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować