Schab szpikowany jabłkami

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Pyszny schabik na niedzielny obiad

  • 30 min

Składniki:

  • jabłka -3 szt
    schab b/k -1,5 kg
    oliwa z oliwek
    czosnek -2 ząbki
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab szpikowany jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab szpikowany jabłkami 1. Jabłka umyć, pokroić w grubsze plastry, wydrążyć gniazda nasienne. Czosnek rozetrzeć z solą, natrzeć mięso czosnkiem z solą i pieprzem, odstawić na 2 godz w chłodne miejsce.
  • Schab szpikowany jabłkami 2. Następnie mięso naciąć, tak aby powstały cienkie kieszonki, ale nie przecinać schabu do końca.
  • 3. W każdą kieszonkę schabu powkładać plastry jabłek.
  • 4. Mięso włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, skropić oliwą z oliwek, piec ok. 1,5 godz. w temp 190 stop
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować