Schab po kowalsku

4.5 (159 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

wszystkim smakowało to danie

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg schabu
    przyprawa uniwersalna i pieprz kolorowy
    3 jajka
    Bułka tarta z sezamem
    2 duże cebule+ po szczypcie cukru i przyprawy uniwersalnej
    0,5 szklanki majonezu
    0,5 szklanki pikantnego keczupu
    Ser żółty starty Gouda
    Masło z olejem do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schab po kowalsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab-pokroić na porcje, rozbić i przyprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem.
    Szczelnie przykryć folią spożywczą
    i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    3 jajka roztrzepać ze smietaną w jednej misce
    a w drugiej połączyć bułkę z sezamem.
    2 duże cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju z masłem, dodając po szczypcie cukru i przyprawy uniwersalnej.
    0,5 szklanki majonezu i 0,5 szklanki keczupu pikantnego wymieszać razem.
    Zetrzeć na grubych oczkach ser żółty Gouda.
    Kotlety schabowe panierować w bułce, jajku i bułce z sezamem.
    Usmażyć na rumiano.
    Osączyć.
    Ułożyć na blasze wysłanej folią aluminiową, na każdej porcji ułożyć po porcji cebuli.
    Posypać obficie serem żółtym i nałożyć po łyżce keczupu z majonezem.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 st i zapiec do stopienia sera.
    Podać z sałatą w smietanie i ziemniakiem z wody oprószonym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować