Schab po bałkańsku

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszny gulasz z dodatkiem papryki i kiszonych ogórków.

Składniki:

  • 60dag schabu bez kości
    250g pieczarek
    2 średnie cebule
    3 papryki (najlepiej różne kolory)
    3 średnie pomidory
    200g kiszonych ogórków
    sól, pieprz
    imbir, kolendra, majeranek
    2 ząbki czosnku
    ok. 1 łyżka mąki
    2 łyżki oliwy
    1 łyżeczka masła
    kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab po bałkańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić w paski. Posypać przyprawami, oprószyć mąką.
    Na patelni rozgrzać mało z oliwą. Wrzucić mięso i zrumienić. Zdjąć i wrzucić pokrojone w paski pieczarki i w piórka cebulę. Smażyć aż trochę zmiękną
    Dodać pokrojone w paski papryki, obrane ze skóry i pokrojone
    na cząstki pomidory oraz przeciśnięty czosnek. Na końcu z powrotem wrzucić mięso. Podlać 1 szklanką wody lub bulionu, przykryć i dusić około 30 minut. 10 minut przed końcem dodać pokrojone w paseczki ogórki.
    doprawić jeśli potrzeba. Można dodać śmietany jak ktoś lubi:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować