Sałatka z tuńczyka w cieście francuskim

5 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

Ciekawy sposób na podanie ulubionej sałatki

  • 60 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,1 jajko, gałązki kopru, ewentualnie pomarańczowy barwnik

    sałatka: 1 puszka tuńczyka w oleju, mała cebulka, 1 torebka ryżu, 2 ogórki kiszone, kawałek czerwonej papryki, kawałek jabłka, natka pietruszki, majonez
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Sałatki Przystawki

Sałatka z tuńczyka w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie pokroić w paski o szerokości 2-3 cm. Owinąć foremki do pieczenia rurek. Posmarować rozkłóconym jajkiem wymieszanym z barwnikiem. Piec około 20 min w 200 stopniach.

    Sałatka: ryż ugotować, ogórki, paprykę, jabłko oraz cebule pokroić w drobną kostkę, natkę posiekać, wszystko wymieszać z tuńczykiem i majonezem, doprawić solą i pieprzem.

    Gdy rurki przestygną włożyć do nich sałatkę. W każdą wbić mała gałązkę kopru.

Porady

Rurki można zrobić z dowolnego ciasta, aby bardziej przypominały marchewki można je wymieszać z pomarańczowym barwnikiem bądź przyprawą curry lub kurkumą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Sałata Tuńczyk

Notka redakcyjna

PP_09-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować