SAŁATKA MAKARONOWA Z TUŃCZYKIEM

5 (186 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

bardzo sycąca, zapraszam:)

Składniki:

  • 1,5 szklanki makaronu razowego świderki( waga suchego makaronu)
    190 g kapusty pekińskiej
    130 g tuńczyka
    130 g kukurydzy z puszki
    130 g ogórka konserwowego
    1 mała czerwona cebula
    10 cm pora
    50 g majonezu light
    35 g śmietany 12%
    1 łyżka musztardy
    Sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka makaronowa

Sałatka makaronowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-004vj1g 1. Makaron ugotować do miękkości, ale nie rozgotować. Odcedzić i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Gdy to nastąpi, każdy świderek przekroić na pół. Przełożyć do miski. Kapustę posiekać na cienkie paseczki ( przekroić warzywo na pół i następnie poszatkować). Dodać do makaronu, przemieszać.
  • image-1eaw32i 2. Dodać do miski, razem z tuńczykiem. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. W małej miseczce wymieszać majonez, śmietanę i musztardę. Dodać do sałatki i po raz ostatni wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Smacznego!
  • image-19m40cj 3. Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do miski. Tuńczyk ułożyć na sicie i odstawić na 10 minut. Cebulę i por pokroić w cienkie krążki i dodać sałatki. Ogórka osuszyć z zalewy i pokroić w cienkie plasterki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować