filety mintaja 3 szt
120 g pieczarek
1 cebula
sok z cytryny
przyprawa do ryb
sól
pieprz
jajko
mąka
tarta bułka
żółty ser
natka pietruszki
ugotowane ziemniaki
olej do smażenia
Ryba pod kołderką z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Filety skropić sokiem z cytryny , Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na odrobinie oleju, odparować. 2 łyżki mąki wymieszać ze szczyptą soli i łyżeczką przyprawy do ryb.
Jajko rozmącić na talerzu. Ryby panierować w mące jajku i bułce, usmażyć po przewróceniu na drugą stronę rozłożyć równomiernie przysmażone pieczarki i posypać żółtym serem.
2.Kiedy ser zaczyna się rozpuszczać nakładać porcje na talerz, posypać natką pietruszki, podawać z ziemniakami z wody posypanymi obficie koperkiem.
Komentarze