Ryba Miruna z nadzieniem

4.5 (187 ocen)

  • 2 godz.

Mirunę jem od niedawna. Jej mięso jest doskonałe. Postanowiłam ją zrobić z niespodzianką w środku.Wszystkim zasmakowała moja propozycja nadzienia.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - mrożona ryba miruna (płaty)
    -brokuł
    -serek topiony
    -przyprawa do ryb
    -sól,pieprz
    -4 jajka
    -bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba miruna z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrażamy.Odciskamy z resztek wody. Nacinamy kieszonkę od grubszej strony ryby. Brokuła gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.Odcedzamy i rozdrabniamy.Przyprawiamy do smaku. Do wyciętych kieszonek wkładamy trochę serka topionego i masę brokułową. Rybę posypujemy przyprawą do ryb z obu stron i panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy z frytkami lub ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Ryby Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować