Ryba Miruna pieczona wcebuli i czosnku

  • wyświetlono: 22530 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 1

Bardzo lekka i dietetyczna rybka.

Marcelina
  • 30min

Składniki

2 duże filety ryby Miruny
4 ząbki czosnku
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżeczki masła
masala do ryb- mieszanka przypraw z Indii (curry, kolendra, sól, cynamon, kurkuma)
1 cebula

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba Miruna pieczona wcebuli i czosnku

  • 1. Filety kładziemy na folii do pieczenia, posypujemy mieszanką przypraw, skrapiamy sokiem z cytryny, obkładamy posiekanym czosnkiem i cebulką. Na wierch kładziemy po łyżeczce masła i zakrywamy folią. Pieczemy w piekarniku w temp.150 stopni w termoobiegu 10 min pod przykryciem i 5 minut bez przykrycia.

Porady

Taką rybkę możemy podać z kuskusem i marchewką z groszkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzurybamoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodycebulaczosnekmiruna
 

Komentarze

Podobne przepisy

pstrąg pieczony

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Pieczony pstrąg w bukiecie ziół i czosnku

Moje jedne z popisowych dań pod...

Skrzydełka pieczone w ketchupie i czosnku

Dodane przez: Joanna Kryla

Skrzydełka pieczone w ketchupie i czosnku

Lekko pikantne i mocno czosnkowe...

Ziemniaki pieczone z sosem jogurtowym

Dodane przez: teresa-kr

Pieczone ziemniaki z nadzieniem z serka...

Ulubiona potrawa mojego męża, pożywna...

sardynka

Dodane przez: nagazie

Ryba i pieczone ziemniaki

Prostota wyrafinowana .Rybka .

Miruna na szpinaku

Dodane przez: EwaSidor

Miruna na szpinaku z nutką czosnku

Obiadek prosty w wykonaniu dobrej...

pieczona ryba

Dodane przez: anka1988

Pieczona ryba

Ryba pieczona w piekarniku może...