Roladki z piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szpinak z dodatkiem czosnku, cytryny i dużej ilości twarogu smakuje wyśmienicie. Zawinięty w piersi z kurczaka ugotowane na parze jest zdrowym daniem zarówno dla dorosłego jak i dziecka.

  • 15 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka,
    szpinak świeży lub mrożony,
    kostka twarogu,
    3 ząbki czosnku,
    sok z cytryny,
    przyprawa do mięsa,
    łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka przekrój tak, aby uzyskać 1 cm płaty mięsa. Oprósz dowolnymi przyprawami wg smaku.
    Na patelni rozpuść łyżkę masła, podsmaż czosnek, dołóż szpinak. Podduś 3 minuty, Dodaj kostkę twarogu, skrop sokiem z cytryny. Dopraw do smaku.
    Na płaty mięsa nałóż czubatą łyżkę farszu twarogowo-szpinakowego, zawiń płaty, zepnij wykałaczką.
    Gotuj na parze 20 minut.
    Najlepiej smakuje z ryżem.

Porady

Jeśli zostanie Ci farszu możesz nałożyć je na wierzch ryżu, bądź zostawić na następny dzień i wykorzystać np. do sosu do spaghetti. Wystarczy do sosu dodać podsmażone mięso mielone z cebulką i wszystko wyłożyć na makaron.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować