Tarta z gruszkami, szpinakiem, fetą i mięsem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo smaczne połączenie słodkich gruszek z zalewy, z wytrawnym smakiem szpinaku i słonej fety. Podane to wszystko na cieście francuskim może być zarówno przystawką jak i daniem głównym.

  • 15 min

Składniki:

  • 5 połówek gruszek z octu
    40 dag szpinaku
    1 płat piersi z kurczaka
    30 dag fety
    opakowanie ciasta francuskiego
    sok z cytryny
    przyprawa do mięsa, ,przyprawa uniwersalna
    łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z gruszkami, szpinakiem, fetą i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki, obsypać przyprawą do mięsa, podsmażyć na patelni.
    Szpinak z sokiem cytryny z dodatkiem ,przyprawa uniwersalna poddusić na maśle.
    Formę do tarty posmarować masłem, nałożyć ciasto francuskie, włożyć do rozgrzanego piekarnia na 10 min w temp. 180 stopni.
    Na podpieczony spód tarty nakładać szpinak, następnie kawałki mięsa, pokrojone kawałki gruszki. Posypać całość kawałkami fety.
    Całość zapiekać ponownie 15 min.

Porady

Zamiast mięsa z piersi z kurczaka pasuje również mięso mielone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować