Roladki z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś myjemy, wycinamy polędwiczki, dzielimy na dwie połówki. Każdą z cześci przecinamy wzdłuż na 3/4 głębokości. Rozkładamy, rozbijamy. Żółty ser ścieramy na małych oczkach tarki dodajemy przeciśnięty czosnek, składniki dokładnie mieszamy. Przygotowane kotlety przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Na całości kotleta rozkładamy przygotowany ser. Zwijamy roladkę. Spinamy wykałaczkami lub szpilkami. Smażymy na ładny złoty kolor na maśle klarowanym, wielokrotnie obracając od czasu do czasu
przykrywamy na 2,3 minuty, żeby mięso nie było w środku surowe. Ziemniaki gotujemy, dokładnie ubijamy. Buraki ścieramy na grubych oczkach tarki. W rondelku podgrzewamy masło klarowane dodajemy buraki, zasmażamy doprawiamy solą i pieprzem. Jarmuż do dekoracji.
Komentarze