Roladki schabowe faszerowane po włosku

4.5 (159 ocen)

Lubię przyrządzać roladki i wymyślać do nich wciąż nowe farsze.

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    100g mozzarelli (u mnie mini kulki)
    4 łyżki oliwek zielonych
    2 pomidory
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie
    1,5 szklanki bulionu
    mąka do obtoczenia
    olej do smażenia



Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe faszerowane po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Mozzarellę i oliwki osączyć z zalewy, oliwki przekroić na pół. Przełożyć do miseczki, przyprawić ziołami prowansalskimi, wymieszać.
  • farsz rozłóż na mięsie 2. Na każdy plaster mięsa nałożyć 1/4 farszu, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Roladki obtoczyć w mące i podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Zalać bulionem i poddusić jeszcze ok.20 minut.( razie konieczności uzupełnić wodą). Podawać z ryżem i ulubionymi warzywami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować