Schabowe z kością "po włosku" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę obrać pokroić w piórka, podsmażyć razem na 1 łyżce oliwy z suszonych pomidorów.
2.Kotlety rozbić doprawić solą, pieprzem, ziołami suszonymi i granulowanym czosnkiem. Jajka roztrzepać z majonezem, mlekiem i przyprawami. Kotlety panierować w mieszance majonezowo-jajecznej a następie w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na małym ogniu. po usmażeniu z obu stron przełożyć do brytfanki lub naczynia żaroodpornego.
3.Na pozostałej łyżce oleju z suszonych pomidorów podsmażyć warzywa na patelnię-ok 10 min, doprawić przyprawami. Do brytfanki z kotletami dodać warzywa, groszek z puszki i pieczarki z cebulą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok. 20-30 min. Przed podaniem udekorować świeżymi listkami bazylii i oregano. Smacznego
Komentarze