Rolada z soczewicy

3 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od czasu do czasu lubię trochę poeksperymentować w kuchni.

Składniki:

  • ● 4 liście kapusty
    ● 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
    ● 3/4 szkl. soczewicy
    ● 3 jajka
    ● cebula
    ● przyprawa uniwersalna
    ● pieprz
    ● olej
    ● zioła prowansalskie
    ● słodka mielona papryka
    ● musztarda francuska
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty sparzamy i osączamy. Wkładamy do formy posmarowanej olejem.
  • 2. Soczewicę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  • 3. Cebulę drobno siekamy. Mięso mieszamy z soczewicą, wbijamy jajka, dodajemy cebulę. Doprawiamy przyprawa uniwersalna, pieprzem, ziołami prowansalskimi i papryką. Dokładnie wyrabiamy. Przekładamy do formy i smarujemy musztardą.
  • 4. Roladę pieczemy ok. godziny w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 °C. Można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować