Rolada serowa z nadzieniem drobiowo-pieczarkowym

4.5 (173 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Taką roladę mama zrobiła nam na sylwestra.Jest pyszna i syta.Smakuje z sosem czosnkowym,ketchupem a nawet bez dodatków.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto serowe:
    6 jajek
    40 dkg sera
    4 łyżki majonezu
    Farsz:
    1 kg pieczarek
    2-3 cebule
    1 pierś-2 filety z kurczaka
    vegeta
    Sos czosnkowy:
    1 mały jogurt naturalny
    3 łyżki majonezu
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada serowa z nadzieniem drobiowo-pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serowa warstwa przed pieczeniem 1. Ser zetrzeć na tarce(na jarzynówce)i zmiksować z resztą składników na ciasto.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto serowe.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut.Zostawić do ostygnięcia.
  • 2. Pieczarki potrzeć na jarzynówce a cebulę pokroić na plasterki i na ćwiartki.Podsmażyć pieczarki razem z cebulą.
    Filety lekko rozbić i przyprawić vegetą.
  • Rolada-kolejny etap 3. Na wystudzone ciasto serowe wyłożyć filety a na nie pieczarki z cebulą.Zwinąć roladę.Włożyć do naczynia żaroodpornego łączeniem do dołu(można obwiązać nitką)i piec 45 minut w 160 stopniach.
  • 4. Zrobić sos czosnkowy:czosnek przecisnąć przez praskę dodać resztę składników i wymieszać.Wyłożyć na miseczkę i podawać do rolady.

Porady

Jeżeli ktoś nie lubi lub nie może jeść sosu czosnkowego może dodać ketchup.Ja lubię bez dodatków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować