Rolada serowa z nadzieniem drobiowo-pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser zetrzeć na tarce(na jarzynówce)i zmiksować z resztą składników na ciasto.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto serowe.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut.Zostawić do ostygnięcia.
2.Pieczarki potrzeć na jarzynówce a cebulę pokroić na plasterki i na ćwiartki.Podsmażyć pieczarki razem z cebulą.
Filety lekko rozbić i przyprawić vegetą.
3.Na wystudzone ciasto serowe wyłożyć filety a na nie pieczarki z cebulą.Zwinąć roladę.Włożyć do naczynia żaroodpornego łączeniem do dołu(można obwiązać nitką)i piec 45 minut w 160 stopniach.
4.Zrobić sos czosnkowy:czosnek przecisnąć przez praskę dodać resztę składników i wymieszać.Wyłożyć na miseczkę i podawać do rolady.
Porady
Jeżeli ktoś nie lubi lub nie może jeść sosu czosnkowego może dodać ketchup.Ja lubię bez dodatków.
Komentarze