Rolada drobiowa nadziewana porem z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • 15 min

To mój ulubiony niedzielny obiad. Roladki z porem kojarzą mi się z moją babcią która zawsze je robiła jak przyjeżdżałam do niej.

  • 15 min

Składniki:



  • 2 piersi z kurczaka
    1 por biała część duża
    ½ szklanki kaszy jaglanej
    1 łyżka masła
    Sól
    Pieprz
    Oliwa
    1 jajko
    6 łyżek bułki tartej
    1 marchewka
    1/5 ogórka zielonego
    1 pomidor duży
    1 cebula
    1/2 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada drobiowa nadziewana porem z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rozbite piersi z farszem 1. Kaszę jaglaną zalewam 1 szklanką zimnej wody, dodaje sól, 1 łyżkę oliwy zagotowuje.

    Jak kasza wchłonie wodę ściągam z ognia i chowam pod koc na 1 godzinę. Kasza dojdzie.

    Pierś z kurczaka myję, nacinam, i rozbijam. Solę, pieprzę. Por myję, kroje na drobno i

    przesmażam na patelni na oliwie. Pod koniec dodaje masełko.Por jak ostygnie układam

    na każdej piersi. Zwijam je, obtaczam w jajku i bułce.
  • Usmażone roladki 2. Smażę na oliwie na patelni około 15 minut.

    Cebulkę drobno kroję i podsmażam na patelni od rolad. Zaciągam ją mąką. Do ½ szklanki wody

    dodaje mąkę, rozrabiam i wlewam na patelnie, doprawiam solą, pieprzem.

    Marchewkę obieram, myję, gotuje w wodzie około 30 minut.Na talerz układam kasze jaglaną

    polewam ja sosem. układam roladę, marchewkę plasterki.Ogórkiem zielonym dekoruje talerz.

    Z pomidora robię różę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować